Weer fit na je bevalling

Een bevalling is een lichamelijke en emotionele gebeurtenis, die een hele verandering met zich meebrengt. De periode na de geboorte van je kind is heel bijzonder, maar ook vermoeiend. Je wilt je zo snel mogelijk weer 100% fit voelen en je oude figuur terugkrijgen.

In de cursus Weer fit na je bevalling ligt het accent op het helpen herstellen en versterken van die spieren die het tijdens de zwangerschap en bevalling zwaar te verduren hebben gehad, zoals je bekkenbodemspieren, maar ook je buik- en rugspieren. Dit gecombineerd met houding– en bewegingscorrectie. Er wordt ook aandacht besteed aan het tillen, omdat je dit de eerste jaren veel moet doen, houdingen tijdens het voeden, het staan aan de commode, het dragen van de maxi cosy etc.

De cursus wordt overdag gegeven en bestaat uit 5 lessen van een uur. De kosten zijn € 50,-

Mijn boek

In 2008 heb ik op verzoek van Spectrum uitgeverij het boek Weer fit na je bevalling geschreven over die eerste periode na je bevalling. Dit boek helpt je die eerste moeilijke periode zo goed als mogelijk door te komen en geeft tips voor je houding, oefeningen met en zonder je kindje, adviezen over voeding en tips om je geestelijk fitter te voelen.

Omdat het is geschreven door Nederlandse auteurs, staat de informatie dicht bij de dagelijkse Nederlandse praktijk. De vele foto´s en kleurrijke lay-out maken het boek toegankelijk, overzichtelijk en prettig leesbaar.

Het boek is bij mij op de praktijk verkrijgbaar voor € 12,50. Je kan het ook bestellen via het contactformulier. Het boek wordt dan toegestuurd.