Babymassage

Babymassage is een oude traditie die in het verre oosten van moeder op dochter wordt doorgegeven. Inmiddels zijn er ook in Nederland cursussen babymassage. Studies hebben uitgewezen dat liefdevolle aanraking en lichamelijk contact door de ouder of verzorger een gunstige invloed heeft op de ontwikkeling van het kind. Babymassage is dan ook een plezierige manier om positief contact met je baby te krijgen. De massagetechnieken zijn eenvoudig en door iedereen aan te leren.  

De effecten
  • de massage vergroot de intimiteit tussen jou als ouder en je baby en zo leer je de lichaamstaal van je baby te verstaan.
  • de massage helpt de spanning los te laten die zich gedurende de dag in het lichaampje van je baby opbouwt, zodat het zich goed ontspant en dieper slaapt
  • de massage versterkt en reguleert de ademhaling, de bloedcirculatie en heeft een positief effect op de spijsvertering.
  • de massage helpt je baby sterker te worden in zijn spieren en zich sneller te ontwikkelen op neurologisch gebied.
Werkwijze
De cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur en is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden. Er wordt lesgegeven in kleine groepen tot maximaal 6 moeders of vaders met hun baby. De massagetechnieken die geleerd worden vinden hun oorsprong in de:
  • Indiase Shantala massage
  • Zweedse massage
  • voetreflexologie
 

Thema
Behalve de massagetechnieken zullen ook thema’s behandeld worden, zoals basisveiligheid, inbakeren, draag- en tiltechnieken, darmkrampjes, slapen en huilen. Ook is het leuk en leerzaam om ervaringen met andere ouders uit te wisselen.

Data
De cursus start bij voldoende aanmeldingen, de dag wordt in overleg bepaald.
Tijd van 9.30 uur tot 11.00 uur of van 13.00 uur tot 14.30 uur.

Een korte cursus van 3 bijeenkomsten behoort tot de mogelijkheden.

Kosten
De kosten bedragen € 85,- inclusief cursusmateriaal, olie om mee te masseren, koffie of thee.

Aanmelding of meer informatie
Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met Carin de Moet, telefoon 030 6017363, email :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Folder